Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ηλίας Μωραΐτης, Σκληρές αλήθειες, εκδ. Ψυχογιός, 2017, σελ.390

Το πρώτο πόνημα του Ηλία Μωραΐτη, Ξανθιώτη ιστορικού και συγγραφέα, ανήκει στην κατηγορία του ψυχολογικού θρίλερ.  Ο συγγραφέας δεν είναι τυχαίος, αντιθέτως διαθέτει ισχυρό λογοτεχνικό υπόβαθρο και αυτό είναι κάτι που μας το δείχνει σε κάθε σελίδα του βιβλίου του.
Η υπόθεση τοποθετείται στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ το 2015, όπου η πρωταγωνίστρια Αγνή Μάρκου μετά τον θάνατο της μητέρας της παραλαμβάνει ένα βιβλίο το οποίο κρύβει ανεξιχνίαστα μυστικά. Δεν το γνωρίζει, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα τη ζωή της οριστικά και αμετάκλητα! Η υπόθεση ακολούθως μεταφέρεται στην Αθήνα της δεκαετίας του '90. Εκεί, μέσα από την πένα ενός συγγραφέα, του Δημήτρη Αλεξιάδη που γνώριζε πολύ καλά τη μητέρα της, η Αγνή θα μυηθεί κι εκείνη με τη σειρά της στα μυστικά και τις "σκληρές αλήθειες" που έκρυβε η μητέρα της. Κατά κάποιον τρόπο η μία ιστορία "εγκιβωτίζεται"μέσα στην άλλη, μεγαλώνοντας το αναγνωστικό ενδιαφέρον. Αξιοσημείωτη είναι ακόμη η επιδέξια περιγραφή της ψυχολογίας των πρωταγωνιστών από τον συγγραφέα που δείχνει να έχει εντρυφήσει στον συγκεκριμένο τομέα. Σε όλα αυτά προστίθεται ένα τέλος ανατρεπτικό και αναπάντεχο. Συνολικά, η όλη προσπάθεια είναι εξαιρετική για τον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ: το πόσο γρήγορα  και αβίαστα κυλάει η ανάγνωσή του! Οι πολλές ανατροπές στην υπόθεση.
ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ: όλοι όσοι λατρεύουν τα βιβλία και τη λογοτεχνία!Απευθύνεται, το δίχως άλλο, σε όλους σχεδόν τους βιβλιόφιλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Beth o’ Leary, Η ανταλλαγή, εκδ. Μεταίχμιο

  Αναντίρρητα, δεν είναι όλα τα feelgood μυθιστορήματα ωραία, ούτε και καλογραμμένα. "Η ανταλλαγή" όμως διαθέτει αυτά τα χαρακτηρι...