Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά, Πατάκης, μεταφρ. Κατερίνα Σέρβη

Ένα βιβλίο για παιδιά και όχι μόνο...
Χάριν της εικονογράφησης η πρόταση αυτή είναι άκρως κατάλληλη για όσα παιδιά θέλουν να πάρουν μία γεύση της παγκόσμιας ιστορίας ή σε όσους γονείς θέλουν να περιηγηθούν μαζί με τα παιδιά τους σε αυτήν διαβάζοντάς το βιβλίο παρέα, στον δρόμο που άνοιξε ο μεγάλος ιστορικός Ernst Gombrich με τη "Μικρή ιστορία του κόσμου".
Η διαφορά του συγκεκριμένου βιβλίου έγκειται στην εικονογράφηση και στα συντομότερα κείμενα. Το βιβλίο συνοδεύεται επίσης από χρονολογικούς πίνακες και ακολουθεί την κλασική διαίρεση των ιστορικών σε αρχαίους, μέσους και σύγχρονους χρόνους καθιστώντας έτσι την ανάγνωση πιο εύκολη.
Η επιλογή των γεγονότων που παρουσιάζονται καθιστά το βιβλίο αρκετά πλήρες, χωρίς όμως να αποβαίνει κουραστικό για τα παιδιά.
Το εν λόγω βιβλίο θα μπορούσε άνετα να περιλαμβάνεται στη σχολική ύλη, έτσι ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά όχι μόνο ελληνική, αλλά και παγκόσμια ιστορία όπως θα ήταν το ορθό.
 ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ: η όμορφη εικονογράφηση και τα στρωτά κείμενα.
ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ: όσα παιδιά θέλουν να μάθουν ιστορία και όσοι ενήλικες θέλουν να τη θυμηθούν στα γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Beth o’ Leary, Η ανταλλαγή, εκδ. Μεταίχμιο

  Αναντίρρητα, δεν είναι όλα τα feelgood μυθιστορήματα ωραία, ούτε και καλογραμμένα. "Η ανταλλαγή" όμως διαθέτει αυτά τα χαρακτηρι...